Sivut

2. toukokuuta 2016

2 Hommaa

Saatuamme avaimet kiinteistölle aloitimme kesäkuun alussa siivoustyöt. Myyjät olivat jättäneet taloon paljon huonekaluja, mattoja, verhot, patjat, astioita sekä kirjoja. Pikaisesti katsottuna päärakennus oli siistihkö, mutta tarkemman tarkastelun myötä havaittiin, että hyönteisten ja hiirten jätösten lisäksi talosta löytyi runsaat määrät kuoriaisia. Näitä emme olleet nähneet keväisellä näytöllä, joten todennäköisesti ne olivat silloin vielä olleet talvehtimassa talon rakenteissa ja lentäneet lämpimän tullen ikkunalaudoille ulos pyrkimään.

Google osasi kertoa, että kuoriaiset olivat pääosin museokuoriaisia. Säikähdykseksemme ikkunalaudoilta löytyi myös kaksi kuollutta kuolemankelloa. Erilaisissa tietolähteissä kuitenkin lohduteltiin, että nämä pahamaineiset puutuholaiset saattavat joskus myös eksyä rakennuksiin, eikä yksittäisten kuoriaisten esiintyminen vielä ole vaarallista. Siivoamisen myötä hyönteiset näyttivät häviävän, joten päätimme jäädä seuraamaan tilannetta. Ehkäpä ötökkäongelmaa ei jatkossa enää olisikaan, kun taloa alettaisiin käyttää enemmän.


Kiinteistöllä oli paljon puuhailtavaa, joten käytännössä olimmekin siellä kesän alusta lähtien kokoaikaisesti. Raivasimme tontilta runsaasti vesakkoa ja siistimme rakennuksia. Tontille oli aikaisemman omistajan toimesta jätetty kymmeniä kuutioita hakkuujätettä sekä kaadettuja, lahoamaan jätettyjä puunrunkopinoja. Harmitellen totesimme puiden menneen niin huonoon kuntoon, että ainoa oikea paikka niille oli jätelava.