Sivut

9. elokuuta 2016

33 Muurausta, tasoitusta ja takan alustan valu

Aika raksalla on vierähtänyt huimaa vauhtia ja asioita onkin ehtinyt tapahtua valtavasti. Nyt on vihdoin aikaa toimistopäivälle ja blogin kirjoittamiselle!

Kylpyhuoneen osalta työt jatkuivat muuraustöillä. Seinät muurattiin 88 mm paksuilla kivipohjaisilla HB Priima väliseinälevyillä, ja saumoihin tuli Vetonit OL15 ohutsaumalaastia. Sähköt ja vesiputket saatiin kätevästi kulkemaan harkoissa valmiina oleviin pystykanaviin.

























Muuraustyön edetessä seiniin merkittiin sähköpistorasioille, katkaisijoille jne. tulevia sijainteja, ja harkot työstettiin mahdollisuuksien mukaan niille valmiiksi jo ennen muurausta. Samalla sai helposti sumplittua ja huolehdittua, että kylpyhuoneen ja keittiön puolelle tulevat sähkövedot saadaan kulkemaan omissa pystykanavissaan, ja että sähkö- ja lvi-vedoille löytyy järkevä paikka, eikä niitä vahingossa vaurioiteta seinän läpi tehtäviä läpivientejä työstettäessä.















































Seinien muurauksen valmistuttua valettiin takan alusta. Tämä tehtiin Kiilto 60 pikalattiamassalla kuten kylpyhuoneen lattiakin. Takan alustan valu erotettiin kylpyhuoneen lattiavalusta, jottei takan paino aiheuttaisi mahdollisia ongelmia kylpyhuonevalulle. Samoihin aikoihin takan alustan valun kanssa tasoitettiin harkkoseinät asuinhuoneiden puolelta Vetonit tiilitasoitteella, jonka lisäksi seiniin laitettiin myös vahvisteverkko rakennetta lujittamaan ja mahdollista halkeilua estämään. Tämän jälkeen muurarimme lähti kesälomille, ja jatkoimme työmaalla omin voimin.




Tiilitasoitteen kuivuttua huomattiin, että ohutsaumalaastilla tehdyt harkkojen väliset saumat kuulsivat selvästi tasoitteen läpi. Toinenkaan kerros tiilitasoitetta ei tilannetta korjannut. Nopea ratkaisu oli tehdä seinään hienohionta pahimmille panturoille ja laittaa tiilitasoitteen päälle Vetonit LR+ pintatasoitetta, jolla saisimme seinän pintaa myös kuvioitua maalaamista varten. Kesän ollessa sateinen ja kostea autoimme tasoitteen kuivumista kondenssikuivaimella, joka keräsikin vettä kunnioitettavasti. Tämän jälkeen edessä oli jälleen seinäpinnan varovainen hionta, jotta varsinkin seinän nurkkakohdat saataisiin siistittyä.