Ennen elementtien sisäänkantamista suojasimme lattiat 2 cm paksuilla solumuovimatoilla, jotka myöhemmin tulisivat toimimaan viemäriputkien eristeinä. Solumuovien päälle laitoimme vielä vanerit lisäsuojaksi. Takkaelementtien sisäänkantaminen onnistui, kun avuksi saapui Herra S:n kaksi veljeä. Näin jälkikäteen täytyy sanoa, että olisi ollut hyvä, jos takkaelementtien koko olisi ollut tiedossa kaupantekohetkellä, jolloin päätös niiden sisäänkantamisesta itse tehtiin. Kyse ei nimittäin ollutmistään ihan pienistä harkon palasista, ja ilman apuvoimia ne olisivat kyllä jääneet kantamatta.
Ullakolla valmistelimme takan asentamista siirtämällä kulkusiltaa siten, että hormin kohta jää vapaaksi ja asentajat pystyvät tekemään työnsä helpommin. Myös eristelevyt poistimme hormin kohdalta asennustyötä varten. Uuniseppien asentajat kasasivat takan harkkorungon päivässä, ja hormi laitettiin paikalleen seuraavana päivänä. Asennustyön ohessa huomattiin, että takan kylkiin tulevat lisäharkkopalat olivat jääneet pois toimituksesta. Tämä johtui siitä, että takkamalli oli muuttunut, ja meille oli toimitettu vuoden 2016 malli, jossa lisäpaloja ei enää ollut. Me taas olimme tehneet kaupat takasta loppuvuodesta 2015, jolloin takka vielä oli massaltaan isompi, ja mitoiltaan leveämpi. Luonnollisesti tästä seurasi myös se, että takan etupintaan tulevat laatat olivat mitoiltaan liian lyhyet. Jäimme siis odottelemaan lisäpaloja ja leveämpiä laattoja, jotta takan asennusta voitaisiin jatkaa. Myös peltiseppää odoteltiin laittamaan nyt asennetun hormin ympärille juurikartio, joka suojaisi hormin ja vesikaton rajapinnan tiiviisti.
Takkatoimituksen osalta emme olleet ilahtuneita käytännöstä, jossa takkaelementit ennen niiden paikalleen nostamista hiottiin ja siistittiin sisällä talossa asentajien toimesta. Seurauksena oli, että olohuone oli täynnä harkkomurua, joka iloisesti matkasi myös keittiöön ja eteiseen. Asentajien liikkuessa takan ympärillä he samalla kävelivät terävien ja kovien harkkomurujen päällä. Tässähän ei olisi suurta ongelmaa, jos meillä ei jo olisi ollut talossa valmiit lattiapinnat. Huomattuaan, että takan asennustyö sisälsi tällaisen työvaiheen, imuroi Rouva S lattioita koko asennustyön ajan, yrittäen minimoida harkkomuruista lattioille mahdollisesti aiheutuvat vahingot. Valitettavasti niiltä ei kuitenkaan täysin vältytty - imuroinnista sekä omista ja asentajien lattiasuojauksista huolimatta. Asentajat kertoivat, että ovat toivoneet tehtaan tekevän takkaelementtien siistimistyön, jolloin niitä ei enää asiakkaan työmaalla tarvitsisi murustaa. Jostain syystä prosessia ei tehtaalla kuitenkaan ole haluttu muuttaa, ja näin ollen asentajat joutuvat tekemään hiomisen. Hiominen tehdään ulkona, jos elementtien sisäänkanto on sovittu asentajien tehtäväksi. Mutta jos elementtiensisäänkanto on sovittu asiakkaan tehtäväksi, ei asentaja luonnollisestikaan enää lähde elementtejä ulos hiomista varten kantamaan. Ainakin nykymuodossaan tämä asennustyövaihe on vain asiakastyytyväisyyttä laskeva reklamaatioautomaatti, joka helposti voitaisiin poistaa kehittämällä prosessia tehtaan päässä.
Takan asentamisen jälkeen iskimme jälleen epäonnisen harkkoseinäpintakäsittelymme kimppuun. Pesimme Holvi-kalkkimaalikäsittelyjä pois ja maalasimme seinät Auro seinämaalilla, joka oli sävytetty samaan sävyyn Holvin kanssa. Kalkkimaalilla emme olleet saaneet tasaista pintaa aikaiseksi, useista kokeiluista huolimatta. Auron seinämaalilla tämä onneksi onnistui. Hankkiessamme Auro seinämaalin emme tienneet, että siinäkin on herkistäviksi todettuja isotiatsoleja säilöntäaineena. Ottaessamme tämän maalin harkittavien pintakäsittelytuotteiden listalle olimme katsoneet maalin silloista tuotekorttia Pajutexin verkkosivuilta, ja tässä tuotekortissa ei ollut mitään mainintaa isotiatsoleista tai muista epäilyttävistä aineista. Tuotteen uusi tuotekuvaus, joka löytyy Pajutexin uusilta "Suomen Luonnonmaalit" nimisiltä sivuilta, kuitenkin on erilainen. Näin emme ikävä kyllä täysin onnistuneet tavoitteessamme välttää isotiatsoleja talon sisäpuolen pintakäsittelyissä.